Šamo receptai

Pavaišinkite šamo patiekalais šeimą bei draugus!

Visa eiga

Apie kilogramą sveriantį afrikinį šamą nuvalome, išskrodžiame, gerai išplauname šaltu vandeniu ir leidžiame apdžiūti.

Tada žuvį gerai įtriname alyvuogių aliejumi, citrinpipirių ir Knorr žuvies priekonių mišiniu. Tiek iš vidaus, tiek iš išorės. Galiausiai, pašauname į 180 laipsnių temperatūros orkaitę. Kepame 30 minučių.

jums reikės

1šamo(apie 1kg)
Žuvies prieskonių (Knorr)
Citrinpipiriai (Santa Maria)
Alyvuogių aliejaus

Gaminimo laikas

40min.

Visa eiga

Šamo file su oda nuplauname ir padaliname į 4 lygias dalis.

Filės gabaliukus teptuku ištepame alyvuogiu aliejumi, kad kepant nepriliptų prie kepsninės grotelių. Citrinpipirius išplakame su alyvuogių aliejumi. Visą padažą pilame ant šamo mėsos. 

Kepsninę paruošiame vidutinio karštumo, kepimui ant tiesioginės ugnies. Šamo file kepti 15 minučių. 

JUms reikės

1didelės šamo filės (700-900 g)

Žuvies priekonių

Cintrinpipirių

Mėgstamų žalumynų

Alyvuogių aliejaus

Gaminimo laikas

20min.

skanaus!

Kitoks požiūris į žuvį!

Telefonas

+37061268200

El.paštas

info@fishlita.lt

darbo laikas

DArbo dienomis

08:00-17:00

Savaitgaliais

09:00-17:00